неділю, 7 серпня 2011 р.

ЧУДЕСНЕ НАСИЧЕННЯ

Назва: Чудесне насичення
Оригінальна назва: Страницы Евангелия. Чудесное насыщение
Жанр:Релігійний
Режисер:
ТК "Глас"
Тривалість:00:28:56
Мова: російська

Про фільм:
Програма "Чудесне насичення" розкриває значення дива насичення кількома хлібами багатотисячного натовпу, що йшов за Христом. Аналізується кожне слово цього епізоду, подається тлумачення провідних біблеїстів світу.

Не хлібом єдиним житиме людина,
але всяким словом, що виходить з уст Божих.
Євангеліє від Матфея

Слово Боже – є джерелом Богопізнання і єдиною можливістю бачити світ Божими очима, тому є фундаментальним у житті церкви. Біблія будує в нас Богоцентричний світогляд і дає небесну систему цінностей, яка веде до вільного від впливу ідеології світу життя та справжнього щастя. Ісус звернувся до тих, хто «увірували» в Нього із тестовим завданням: Ів.8:31 «Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, 32 і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить»! Якщо людина не перебуває в Його Слові, вона не може бути Його учнем і обманює сама себе.
Разом з тим, перебування у Слові Божому веде до пізнання істини, а це веде до свободи… Вільне і щасливе життя – це доказ живої віри!
Не лише матеріальним буде жити людина, але духовним. Бо людина відрізняється від тварини. Тому що людина – вінець творіння, перехід від тварини до янгола. Від створіння земного до створіння духовного. Ми на цьому перетині, і Господь не передбачив нам вічно повзати, як гусені, землею, і харчуватися камінням (земним багатством), але стати, врешті-решт, духовними метеликами і пити нектар Благодаті, – ось що призначено Господом для нас! І завдання нашого життя тепер: з гусені стати коконом і дозволити Богові почати природній процес перетворення нас, земних, на небесних, на духовних.