понеділок, 11 липня 2011 р.

ПЕРВОВЕРХОВНІ АПОСТОЛИ ПЕТРО І ПАВЛО

Назва: Первоверховні апостоли Петро і Павло
Оригінальна назва: Первоверховні апостоли Петро і Павло
Жанр:Релігійний
Режисер:
ТК "Глас"
Тривалість:00:07:48
Мова: українська

Про фільм:
Святі апостоли Петро і Павло відносяться до найбільш видатних людей ранньої історії Церкви. Вони походили з різних станів і стали християнами в різний час за абсолютно різних обставин.
Прийнявши смерть за віру, первоверховні апостоли Петро і Павло уподібнились своєму Божественному Учителю. Цим шляхом за ними прослідував сонм святих мужів і жон – сповідників та мучеників. Своїм прикладом вони закликають нас іти дорогою Життя, прагнучи до святості.
За євангельським переказом, сам Ісус Христос закликав Симона (Петра) з братом Андрієм в учні. Симон став найбільш ревним послідовником Ісуса і за свою міцну віру в те, що Ісус є Христос, Син Божий, отримав від нього ім'я "Петро", що в перекладі з грецької означає "камінь". Як оповідає Євангеліє від Матвія, Спаситель обіцяв заснувати на цьому "камені" Свою Церкву. Петро першим почав проповідувати в Єрусалимі про воскреслого Христа і найбільше постраждав за віру.

Апостол Петро, один з перших і найближчих учнів Христа, спочатку був простим рибалкою на відміну від апостола Павла, який народився в знатній сім'ї і в молодості був гонителем християн. Навернення Павла (тоді ще носив іудейське ім'я Савл) трапилося вже після земної смерті Спасителя: згідно з легендою, якось дорогою в Дамаск Савл був засліплений незвичайним світлом і почув голос Христа, який вказав йому шлях до істини.
Однак, незважаючи на різний початок життєвого шляху, обидва апостоли згодом стали ревними проповідниками Христової віри, за що їх і було страчено: згідно з переказом, це сталося в один день - 12 липня 67 року.
Апостоли Петро і Павло найбільше потрудилися в проповіді християнства серед іудеїв і язичників, тому Церква називає їх первоверховними апостолами.