вівторок, 5 липня 2011 р.

ПРИТЧІ

Назва: Притчі
Оригінальна назва: Притчи
Рік випуску: 2011
Країна:
Росія
Жанр: Комедія, Релігійний
Режисер:
Віталій Любецький
В ролях:
Олександр Ткаченок, Михайло Ейсман, Олена Сидорова, Микита Пальчевський, Андрій Волчек
Тривалість:00:55:35
Мова: російська

Про фільм:
Картина «Притчі» - нове слово у сучасному православному кінематографі. У кожній із трьох частин картини глядачу запропонована корисна для душі історія. Притчі розповідаються по-людськи щиро, з теплотою і гумором.
Весела і разом з тим душевна історія змусить вас по іншому подивитися на своє життя і оточуючий світ. Такого від авторів не чекав увесь православний кінематограф.

Перша притча «Незвичайний послух» змусить вас не тільки від душі посміятися, але й разом з героєм замислитися про гріх гордині і цінності християнського смирення.
«Господи, чому ти не чуєш нас?», - питає священик у наступній притчі. – Люди ходять до церкви, моляться, але їм не стає легше». Відповідь Ангела на це питання вражає глядачів, які отримують важливий життєвий урок. Ця дивовижна історія написана на початку XX століття святителем Василієм Кинешемським.
«В одному місті жила жінка, - говориться у третій частині фільма. – Піст тримала, Євангеліє читала, храм відвідувала…». І ось одного разу подає вона милостиню жебрачці, а та їй каже: «До тебе сьогодні прийде Христос»!
Ми так часто зайняті собою, що не помічаємо, як життя проходить повз нас. Відвертаючись один від одного, ми відділяємося від Христа. Фільм «Притчі» по-новому відкриває вже звичне життя , показуючи нам самих себе.