пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Зима, що нас змінила

Назва фільму: Зима, що нас змінила
Жанр: документалістика
Режисер: Володимир Тихий
Рік випуску: 2013, 2014
Країна: Україна
Мова: українська
Тривалість: 03:04:13

Про фільм: «Зима, що нас змінила» — це цикл документальних фільмів про події, що відбувалися на Євромайдані.

Перший фільм «Небесна сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила» вийшов до сороковин за вбитими в боях на вулиці Інститутській. «Зима, що нас змінила» — спільний проект «1+1» Продакшн та Творчого об'єднання Вавилон'13.

Другий фільм «Перша смерть» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила». Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. На цей раз в центрі уваги історія Сергія Нігояна — хлопця, якого вбили в центрі української столиці наприкінці січня.

Третій фільм «Коктейлі Грушевського». Після побиття студентів, коли на їхній захист вийшло чимало киян, мало хто й уявити міг, що влада знову вдасться до насилля. Проте саме ігнорування людей на вулицях, спроби їх придушити хитрими та прямими способами і призвело до появи в центрі столиці коктейлів Молотова. За чутками, першим, хто кинув коктейль Молотова — був художник-архітектор, що вкотре нагадує нам, що це була і «Культурна революція».

Четвертий фільм «Межигір'я. Батіна хата». Працюючи над фільмом про резиденцію Віктора Януковича режисер Юлія Шашкова кілька разів відвідувала Межигір'я. Автори фільму проводять паралелі між життям у розкішному Межигір'ї та простому Єнакієво, де стоїть у розрусі батьківська хата Віктора Януковича.

П'ятий фільм «Самооборона». Що таке «Самооборона» — взялися пояснити режисери Костянтин Кляцкін та Марія Пономарьова.

Шостий фільм «Пожежа у Будинку Профспілок». В фільмі «Пожежа в Будинку профспілок» режисера Володимира Тихого йдеться про одну з найтрагічніших подій Євромайдану — пожежу в будівлі Профспілок, що сталася в ніч з 18 на 19 лютого. Хто насправді влаштував пожежу? Унікальні кадри, зняті всередині будівлі. Версії та свідчення очевидців.

Сьомий фільм «Автомайдан». «Автомайдан — це винахід українських повстанців, якого найбільше боялась кримінальна влада Януковича, — впевнена режисерка. — Саме рейди автомайданівців на Межигір'я розвіяли міф про недоторканість бандитського лігва. А „сафарі“ на приїжджих бандитів-тітушок стали чи не найдієвішим засобом проти них».

Зима, що нас змінила дивитися онлайн фільми безкоштовно без реєстрації /

Перший фільм «Небесна сотня»



Другий фільм «Перша смерть»



Третій фільм «Коктейлі Грушевського»



Четвертий фільм «Межигір'я. Батіна хата»



П'ятий фільм «Самооборона» 



Шостий фільм «Пожежа у Будинку Профспілок»



Сьомий фільм «Автомайдан»