середу, 5 жовтня 2011 р.

АГОРА

Назва: Агора
Оригінальна назва: Agora
Рік випуску: 2009
Країна:
Іспанія
Жанр:Пригодницький, драма, історичний
Режисер:
Алехандро Аменабар / Alejandro Amenábar
В ролях:
Рейчел Вайс / Rachel Weisz, Макс Мінгелла / Max Minghella, Оскар Айзек / Oscar Isaac, Ашраф Бархом / Ashraf Barhom, Мікаель Лонсдаль / Michael Lonsdale, Руперт Еванс / Rupert Evans, Річард Дерден / Richard Durden, Самі Самір / Sami Samir, Мануель Коші / Manuel Cauchi та інші.
Тривалість:02:06:23
Мова: російська

Про фільм:

Олександрія Єгипетська. Початок V століття нашої ери. Велике життя, пристрасна любов і трагічна загибель прекрасної Гіпатії, першої в історії жінки-вченого - філософа, математика, астронома. Перед її думкою схилялися мудреці, на її лекції стікалися тисячі, вона передбачила відкриття Галілея і Коперника, до її слову прислухалися правителі, краса її розуму і тіла розбивала серця. Сама ж Гіпатія розривалася у своїй любові до двох чоловіків - колишнього раба Дауса і благородного Ореста, готових віддати за неї свої життя. Але заздрісники не терпіли слави і популярності цієї жінки, огортаючи її наклепами та інтригами.


У 415 році Гіпатія була роздерта розлюченим натовпом християнських фанатиків - її вбили черепицями, тіло розірвали на шматки і спалили (у фільмі Аменабар значно пом'якшив, романтизував і обставив по-іншому цю сцену).
Так почалося падіння великого античного світу в безодню середньовічної темряви і мракобісся, тенета якого людство скинуло лише через сторіччя, щоб у 20-21 столітті знову зіткнутися з новою загрозою - ісламом (одна з інших авраамічних релігій.). Фільм як не можна більш актуальне в наш час, коли "нові варвари" загрожують зрівняти із землею всі досягнення людської цивілізації поєднуючи не тільки закидання камінням (як і християни ніколи, правда, століття тому), але й запозичені з "бездуховного, богомерзкой" Заходу новітні досягнення технологічного прогресу. У картині звучать нестямні крики "Алілуйя!" "Бог з нами!", Коли збожеволіла від крові натовп християн лине громити статуї, культурні споруди і вбивати "невірних". Прокинемося ми в один "прекрасний" день від диких криків "Аллах Акбар!" під нашими вікнами? Важливе кіно на злободенну тему релігійного фанатизму і нетерпимості, і як у своїх цілях використовують ці недоліки голодні влади люди.




Агора дивитись онлайн / Агора смотреть онлайн