понеділок, 12 вересня 2011 р.

МАТИ ТЕРЕЗА

Назва: Мати Тереза / Мать Тереза
Оригінальна назва: Mother Teresa
Рік випуску: 2003
Країна: Великобритания, Італія, Іспанія
Жанр: Драма, біографія
Режисер: Фабріціо Коста
В ролях: Олівія Хассі, Себастьяно Сомма, Інгріт Рубіо, Майкл Медл, Еміль Гамільтон, Валерія Каваллі
Тривалість:01:54:52
Мова: російська

Про фільм:
Тереза(Агнесса) Гонджа Бояджиу Калькутська, Мати Тереза (1910—1997) — католицька монахиня,народилася 27 серпня 1919 р в македонському містечку Скоп'є. Її важали святою ще при житті. В ХХ столітті вона стала не просто символом милосердя, але разом зі своїми послушницями являла реальну силу, з якою не можна було не рахуватися. Нею захоплювалися, перед нею схиляли свої голови, її обожнювали.

Почувши голос Бога, Тереза вирішує присвятити себе місіонерській діяльності. Вона вибирає одяг біло-блакитного кольору, у якому білий - символізує чистоту, а блакитиний - колір Діви Марії.

Мати Тереза вчить тому, що Господь любить наші маленькі справи, зроблені з любов'ю:"
Життя — це шанс, не впусти його. Життя — це краса, дивуйся їй. Життя — це мрія, втілюй її. Життя — це обов'язок, виконай його. Життя — це гра, тож грай! Життя — це любов, тож люби. Життя — це таємниця, розгадай її. Життя — це трагедія, витримай її. Життя — це пригода, наважся на неї. Життя — це життя, врятуй його! Жизнь — це щастя, створи його сам. Жити — варто. Не знищуй своє життя!»

Вибравши нелегкий шлях, Мати Тереза не жаліючи себе, віддає любов людям. Зіштовхуючись із бідністю і хворобами, співчуває усім.
Мати Тереза переконує: Бог один, людина, будь то християнин, мусульманин чи індус, завжди повинен залишатися гарною людиною. Вона говорить: «Я олівець в руках Бога»…
Мати Тереза мріє побудувати на окраїні Калькутти місто, у якому буде дитячий будинок і школа, назвавши його містом Миру. Для цього відважна жінка не спить багато діб поспіль , посміхається і несе любов страждаючим. Разом із сестрами з Ордену милосердя, служить біднішим із бідних і говорить: «Те, що ми робимо — крапля в морі, але якщо не робити цього, капля зникне назавжди»… Часто, зіштовхуючись, з нерозумінням чиновників, не втрачає присутність духу, розуміє, все, що відбувається, знаходиться в руках Божих...
Велика радість у тому щоб присвятити своє життя служінню іншим людям. Люби: чим більше ти розділиш з іншим, тим більше матимеш.Дієва молитва - це любов. Дієва любов - це служіння.Найбільша бідність - це бідність серця.Будь- яка праця, що робиться з любов'ю і з відкритим серцем, завжди наближає людину до Бога. Хай люди бачать доброту, що світиться у твоєму обличчі, твоїх очаї і в твоєму дружньому привітанні. Легко любити дальніх, але не так легко полюбити ближніх.



Мати Тереза дивитися онлайн / Мать Тереза смотреть онлайн